Citronrutor.

 
 
Botten:
 
 
5 dl vetemjöl
½ dl strösocker
250 g smör, tärnat
 
 
Fyllning:
4 ägg
5 dl socker
¾ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 dl pressad citron (ca 3 citroner)
3 citroner, det rivna skalet
florsocker till servering
 
 

Ugn 200 grader.

 

Mixa ihop mjöl, socker och smör i matberedare.

 

Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna cirka 30x40 cm.

 

Förgrädda botten 15 minuter eller tills den börjar få färg, gör fyllning under tiden.

 

 Vispa upp ägg och socker, sikta ner mjöl och bakpulver under vispning. Vispa slätt och häll i citronsaft och skal.

 

Sänk ugnsvärmen till 175 grader, ta ut botten. Häll fyllningen på den varma botten och grädda i nedre delen av ugnen ytterligare cirka 20 minuter eller tills fyllningen har satt sig något. Den ska fortfarande vara ganska kladdig och inte ha så mycket färg när du tar ut den.

 

 Låt svalna helt, helst över natten så hinner den stelna och det blir enklare att skära i fina bitar. Skär så stora bitar du önskar, pudra med florsocker innan servering.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0