Friterad gul lök och zucchini.
Tänk på att löken ska ligga i kallt vatten i 2 dygn.
Passar som tillbehör till kött och fisk.
4 st gula lökar
12 st skivor zucchini
Frityrsmet:
150 gram vetemjöl
5 msk maizena
1 ½ tsk bakpulver
23 cl vatten
½ tsk salt
2 msk olja
Lök:
Skala löken och skär djupa snitt i löken, utan att skära igenom. Lägg lökarna i kallt vatten och ställ i kylskåpet två dygn. Låt lökarna rinna av.
Frityrsmet:
Sikta ner mjölet, majsenan och bakpulvret i en bunke. Vispa i vattnet, lite i taget. Det ska bli en slät smet. Låt svälla i minst 30 minuter. Rör ner saltet och oljan när det är dags att fritera. Se till att det du ska fritera är torrt innan du vänder dem i smeten. Löken friteras i max 160 grader tills löken är ljust brun och frasig medan zucchinin blir krispig och fin på 190 grader.
Kommentarer
Trackback