Fudge brownies i långpanna.

 
 

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

 

Glasyr:

2 dl vispgrädde

400 g mjölkchoklad

25 g smör

 

 

Fudge brownies:

350 g smör

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

5 dl strösocker

6 ägg

1 tsk salt

1 msk vaniljsocker

2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)

2 dl vetemjöl

3 dl kakao

flingsalt att garnera med

 

 

Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.

 

Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.

Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.

 

Under tiden kan du göra degen.

Sätt ugnen på 175 grader  och täck din långpanna med bakplåtspapper.

 

Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.

 

Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

 

Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

 

Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite lös.  Brownien stelnar ordentligt i kylen .

 

Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med flingsalt. Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0