Carne adovada.
6 portioner.
1 kg grytkött, högrev, skär i bitar
2 gula lökar, hacka i tärningar
4 vitlöksklyftor, hacka fint
2 msk paprikapulver
1 msk chipotlepasta
2 tsk chilipulver
1-2 st torkade chilin
1 msk honung eller råsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad oregano
2 tsk spiskummin
1,5 msk vetemjöl
6 dl vatten
olja till stekning
salt & peppar
2 gula lökar, hacka i tärningar
4 vitlöksklyftor, hacka fint
2 msk paprikapulver
1 msk chipotlepasta
2 tsk chilipulver
1-2 st torkade chilin
1 msk honung eller råsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad oregano
2 tsk spiskummin
1,5 msk vetemjöl
6 dl vatten
olja till stekning
salt & peppar
Servering:
Tex ris, riven cheddar, guacamole, koriander, tortillabröd, grönsaker och lime att pressa över.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och bryn köttet tills den får fin färg runt om. Vänd i mjöl och stek lite till. Ställ köttet åt sidan.
Hetta upp olja i en gryta som tål ugnsvärme och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt paprikapulver, spiskummin, oregano, chilipulver och stek lite till. Vänd i köttet, vatten, vinäger, honung, chipotle, torkad chili, salt och peppar. Blanda och låt grytan koka upp. Låt puttra under lock i 15 min.
Värm upp ugnen till 180°, över och undervärme. Lägg in grytan i ugnen och låt tillagas 1-1,5 h, tills köttet är klart. Ta ut från ugnen och låt vila i ca 15 min innan servering.
Kommentarer
Trackback