Fläskkarrespett med rabarbersalsa.
4 portioner.
Tänk på att köttet ska marineras dagen innan.
500 g urbenad fläskkarre, skär i mindre bitar
salt & peppar
Marinad:
2 vitlöksklyftor, riv
6 nejlikor, mals
1 kanelstång, mals
1 dl koncentrerad ananasjuice
3 msk tomatpure
3 msk vitvinsvinäger
1 msk mald spiskummin
3 tsk chipotlepasta
Salsa:
200 g rabarber, strimla
1 stor röd lök, finhacka
1 stor vitlöksklyfta, finhacka
1 grön chili tex spansk peppar, finhacka
2 msk olivolja
1 dl koncentrerad annanasjuice
2 msk pressad lime
1 msk socker
1 - 2 tsk chipotlepasta eller 1 torkad chipotlechili
salt & peppar
Tillbehör:
2 salladlökar, finhacka
1 kruka korinader, hacka
ev tortillabröd
Blanda marinaden och lägg i köttet och låt stå i kylen i 8 timmar eller längre.
Fräs rabarber, lök, citlök och chili i en kastrull tills löken blivit mjuk. Tillsätt ananasjuice, lime, socker, chipotlepasta, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme under lock tills allt har kokat ihop, cirka 15 minuter. Rör om då och då.
Trä upp köttet på blötlagda grillspett. Grilla eller stek dem.
Servera med salsan och tillbehör.
Kommentarer
Trackback