Smörsås med apelsin & ingefära.

 
Stark sås som passar till olika sorters fisk och skaldjur, jag gjorde den till röding.
 
 
4 portioner.
 
 
 
½ + ½ röd chili, tunna skivor
25 g + 25 g ingefära, tunna skivor
1 msk strösocker
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk vitvinsvinäger
200 g smör, tärnat
3 msk gräslök, finskuren
salt
 
 
 
Smält socker i en kastrull på medelhög värme tills det är karamelliserat och gyllenbrunt.
 
 
Tillsätt vin, apelsinjuice, vinäger, ½  chili och 25 g ingefära. Låt koka tills 4 msk återstår.
 
 
Sila av reduktionen och koka upp. Tillsätt smör i omgångar under vispning, mixa det sista smöret för en krämigare sås.
 
 
Tillsätt resten av chili, ingefära och gräslök. 
Salta.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0