Palt.

 
 
 

2 kg okokt mjölig rundpotatis

minst 6 dl vetemjöl

1 dl grovsalt

1 dl vatten

 rimmat sidfläsk

 

 

 

Skär fläsket i tärningar.

 

Skala potatis. Lägg potatisen i vatten för att undvika missfärgning. Den ska rivas eller finmalas. Undvik att få vätska med stärkelse i bunken som kan innebära att mjölåtgången ökar. Potatisens konsistens avgör mängdens vetemjöl.

 

Blanda i grovsalt. Mängden grovsalt är perfekt till palten.

 

 

Smeten ska vila en stund innan paltformandet inleds. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg paltarna ned i det kokande vattnet. Koktiden är cirka 60 minuter. Stek de resterande fläsktärningarna tillsammans med finhackad lök och servera med valfritt tillbehör. 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0