Citronyoghurtglass.

4 - 6 portioner.
 
 
 
4–6 ekologiska citroner att gröpa ur
2 äggulor
1 dl strösocker
1 msk honung
finrivet skal av 1 ekologisk citron + ca 1 msk citronsaft
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
 
 
 
Börja med citronerna som du ska fylla. Tvätta frukten och skär av översta delen som lock. Skär sedan bort fruktköttet från skalkanten och gröp ur fruktkött med en liten sked i en skål.  Skär eventuellt av en liten bit vid stjälkfästet för att de ska stå stadigt.
 
 
 
Vispa gulor, socker och honung pösigt.
 
 
Tvätta och finriv skalet av 1 citron och blanda ner det i äggsmeten. Halvera och pressa ur och spara citronsaften.
 
 
 
Vispa grädden, blanda ner den och rör sedan ner yoghurten försiktigt. Smaka till sist av med cirka 1 msk av den sparade citronsaften, smaka av tills glassen blir lagom syrlig.
 
 
Fyll de urgröpta skalen med glassen och ställ in dem i frysen och locken vid sidan om. Täck med folie när de är frysta.
 
 
 
Servering: Ta ut från frysen och sätt på locken och låt dem stå en stund så att glassen tinar lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0