Koreanska räkor och gravad lax med ingefära och avokado.

 
4 - 6 portioner.
 
 
Pickla gärna löken dagen innan servering.
 
 
500 - 600 g räkor med skal
200g gravad lax eller röding
65 g blandad sallad
1 - 2 avokador
2 salladslökar, skivad
2 - 3 tsk rostade sesamfrön
 
 
 
Sås:
 
3/4 dl japansk soja
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk socker
2 - 3 krm chiliflakes
1½  lime, saften
1- 1½ msk neutral olja
2 msk ingefära, riven
 
 
Picklad rödlök:
 
½ dl ättikssprit 12%
1 dl socker
1½ dl vatten
1 röd lök i skivor, går lika bra med silver- eller gul lök
 
 
 
Börja med att pickla . Koka upp vätskan och häll den varm över löken, gärna dagen innan.
 
 
Blanda allt till såsen och låt stå ett tag för att mogna.
 
 
Lägg upp sallad på ett fat med lax och räkor. Fördela över avokadoköttet, skivad salladslök, rostade sesamfrön och picklad lök.
 
 
Servera med såsen och ett gott bröd.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0