Ansjovisrulle.

Deg till rullen:
 
125 g smör
2½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
salt
4 ägg
 
 
Ansjovisfyllning:
 
4 stora gula lökar, hackad
1 burk ansjovis, hackade
1 dl finhackad persilja
2½ dl riven ost, greve
 
 
Deg rullen:
 
Ugn  200°
 
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl, mjölk och salt. Värm under omrörning tills smeten släpper i kastrullen. Ta av från plattan och vispa i ett ägg i taget med elvisp. Bred ut smeten på en plåt 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Lossa degrullen, men låt den ligga kvar på bakplåtspapperet.
 
 
Fyllning:
 
 
Fräs löken i smör och strö över botten med ansjovisen, persiljan och osten. Rulla ihop den med skarven nedåt och strö över ost. Gratinera 275°. Skär i skivor och servera.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0